Als de baby "niet goed" ligt...

 

Rond de 35e week van je zwangerschap gaat je baby een vaste positie in je buik aannemen, als voorbereiding op de bevalling. Ideaal gesproken ligt je baby dan met het hoofdje naar beneden (in je bekken) en met de rug naar voren (richting je buik). Je baby ligt dan optimaal voor het op gang brengen van de weeën en een vlot verloop van de bevalling.

Helaas nemen niet alle baby's deze positie in: sommige baby's liggen met hun billen naar beneden (stuitligging) of met hun rug naar achteren (achterhoofdligging).

Als je verloskundige of gynaecoloog constateert dat je baby "niet goed" ligt, kunnen technieken uit de Chinese geneeskunde je baby uitnodigen om zich beter te positioneren. 

Start in dit geval zo snel mogelijk met moxa-therapie: uitgevoerd vanaf week 33 in de zwangerschap geeft 75% kans op succes.

Is je zwangerschap inmiddels al verder gevorderd dan kunnen deze technieken nog steeds toegepast worden maar de kans op succes neemt langzaam af.

De baby heeft immers minder ruimte om te draaien.

 

Moxa therapie

Voor het beter positioneren van je baby gebruikt de Chinese geneeswijze een speciale moxa-behandeling. Bij deze behandeling verwarm je een acupunctuurpunt met moxa.

Deze techniek kan worden toegepast wanneer je van de verloskundige of gynaecoloog te horen hebt gekregen dat de baby "niet goed" ligt.

Moxa wordt gemaakt van een Chinees kruid Ai Ye (Artemisia) en kan op verschillende manieren worden toegepast.

Bij de ligging van de baby gebruiken we de moxa-stick, een soort grote sigaar die kruid warmte uitstraalt in het acupunctuurpunt. 

 

De behandeling

  • Tijdens de moxa-therapie maken we ruimte om je te ontspannen, je veilig en in contact met je baby te voelen.
  • De therapie is pijnloos. We raken je niet aan, alles gebeurd op een veilige en zachte manier.
  • We leren jou en je partner hoe jullie zelf thuis de behandeling kunnen voortzetten zodat de kansen op een draaiing nog meer vergroot worden.
Omdat ontspanning de kans op een draaiing vergroot, komen we voor een moxa-sessie indien je dit wenst ook graag naar je toe.

Stuitconsult          

Aanvang: Vanaf 33 weken zwangerschap. 

Duur:      45 minuten.

Prijs:       € 55,00 (incl. 2 moxa sticks en aftik bakje voor thuis). 

Boven genoemde prijzen zijn excl. btw (21%).